Регулярните класове за Тай-чи се провеждат два пъти седмично през цялата година с преподавател Кристиан Гайдаров. В студията гостуваха танцьорите Марсиа Лиу /Хонг Конг/ и Рина Калми /Финландия/. Те се включиха в 10 дневен интензивен семинар.

Тай чи е движенческа техника използвана в източните бойни изкуства. Развива безценни принципи и разбиране за физическото действие, започващо от психическото, като обратната връзка също е валидна. Не можеш да си неспокоен, ако мускулите ти са релаксирани, не можеш да си несигурен, ако цениш свободата която неопределеността ти дава. Не можеш да си слаб, ако усещаш извора на силата в теб. Простите наглед упражнения, които сякаш се повтарят в повечето школи по бойни изкуства, могат да ни научат да се разбираме с тялото си и да ни донесат мир.

Водещият Кристиан Гайдаров се занимава с бойни изкуства повече от тридесет години. Започва с Джудо, по-късно Шотокан Карате, виетнамската школа Виет Во Дао, Мяо Дао, Ай Ки До и Тай Чи Чуан. Членува в Студиен Пантомимен Театър и студио за модерен танц. Преминавайки през

различни движенчески школи стига до убеждението, че в основата на всяка техника стои едно и също – равновесието, свободата, връзката между тялото и съзнанието. От 1991 година преподава “Основи на бойните изкуства” в Театрален колеж “Любен Гроис”. Предметът обединява методиката на няколко школи по бойни изкуства и цели култивирането на “отзивчиво” тяло.