Други класове и работилници в театър-студия "Студентина" - РЦБУТ

Театър-студия "Студентина" - РЦБУТ развива своята дейност с младите хора на България в сферата на сценичните изкуства и по-специално: танц, театър, музика, танц с огън, съвременен цирк, Тай-чи, контактна импровизация, съвременен танц и други.

Акро-йога

В края на 2018 г. започна провеждането на ежеседмични акро-йога импровизационни сесии. Акро-йога комбинира партньорска акробатика и йога. Tя подобрява в практикуващите уменията за координация, баланс, доверие и комуникация. Сесиите се провеждат веднъж седмично.

Повече за акро-йога ...

Театър-цирк "Играчка Плачко"

През 2018 г. с подкрепата на театър–студия „Студентина“ - РЦБУТ продължиха да провеждат своите репетиции театър-цирк „Играчка Плачко“ с представлението „Тинтири Минтири“.

Повече за Театър-цирк "Играчка Плачко" ...

Самбанда – Батукада

В края на 2018 г. започна подготовката на проект Самбанда – Батукада. В тази връзка бе отворено прослушване за набиране на млади хора с интерес в музиката и по-специално ударните инструменти. Инструментите с които разполага нашата Батерийя – батукада са: Repinique, голям Surdo барабан, Tamborim, Agogo, Chocalho, Caiha de Guerra, Tarol, Guica.

Повече за Самбанда Батакуда ...

Тъпани и гайди

Проект „Тъпани и гайди“ провежда своите репетиции и не регулярно, а преди участия и концерти. Младежите творят в музикални формати, които се занимават изключително с български фолклор и преплитането му с модерна музика.  Интерпретират по различен начин българската народна музика, като добавят към познатите тъпан и гайда - австралийско диджериду и перуански кахон. 

Повече за "Тъпани и гайди" ...

Танц с огън, въртене на пой и др.

В театър-студия "Студентина" - РЦБУТ се провеждат множество работилници за танц с огън, въртене на пой и боравене с други огнени инструменти. След изработване на учебни инструменти младите хора с интерес в това изкуство имат възможност да усвоят различни техники. 

Повече за работилници с огън ...

Гост-лектори и преподаватели

Гост-лектори провеждат интензивно обучение на младите хора в сферата на сценичните изкуства и развивитие на тяхната двигателна, артистична и познавателна култура. Разберете повече за семинарите и работилниците, организирани от специалисти в различни области.

Повече за работилниците от гости ...