В театър-студия “Студентина” вече повече от 10 години се провеждат джемове и класове по “Контактна импровизация”. Проектите са дългосрочни и включват провеждане всяка седмица на вечерни класове и джемове за контактна импровизация и съвременен танц.

 

Контактна импровизация с Ивайло Димитров

Всеки четвъртък от 19:00, класове

Ивайло Димитров е артист на свободна практика и един от най-изявените и ценени преподаватели на театър-студия “Студентина” – РЦБУТ.

Той има богат опит с хореографи от световната сцена и продължава да обновява знанията си, които предава в своите класове.

Основни събития в артистичното му развитие като хореограф са проектите: „Теория на Шляенето/Т.Н.А/“ и „Пара- Симпатетик“. Работи по проектите „Диско –анимационен фънк ‘’,„Емоционални“, „Ноктюрно-от Прахта до Сиянието“, “Пеперудите са всъщност изтребители“.

Носител на първа награда на конкурс за съвременна българска хореография на фондация ХюмАртс. Стипендиант – Данс Уеб, Виена и Номад Данс Академи. Преподавател в НАТФИЗ – импровизация на движението.

Негови учители са: Франческо Скавета, Нанси Старк Смит, Кърсти Симсон, Даниел Лепкоф, Росен Михайлов, Фрей Фауст, Андрю Харлууд и др.

Проектът е дългосрочен и включва провежданите всяка седмица регулярни вечерни класове за контактна импровизация и съвременен танц (два пъти седмично в активният сезон).

Повече за Ивайло Димитров и класовете му …

 

 

Контактна импровизация с Петя Божинова

Петя Божинова е артист на свободна практика. Завършва НАТФИЗ в специалност „Танцов театър“ през 2007 г.

Пътува и участва в множество работни ателиета в България, Германия, Италия, Белгия, Франция, Великобритания и др. Преподавател е по съвременен танц, контактна и танцова импровизация от 2009 г., също така танцува с огън и развива представление със светлина и звук, способи за движение и изразяване.

Петя е ръководител на Театър-студия “Студентина” – от 2005 г., където се случват множество класове и танцови работилници с гост преподаватели от Хърватия, Русия, Израел, Германия и др. Участва като танцьор и хореограф в различни международни фестивали.