В театър-студия “Студентина” – РЦБУТ вече повече от 10 години се провеждат джемове и класове по "Контактна импровизация". Проектите са дългосрочни и включват провеждане всяка седмица на вечерни класове и джемове за контактна импровизация и съвременен танц.

Контактна импровизация с Ивайло Димитров

Всеки четвъртък от 19:00, класове

Ивайло Димитров е артист на свободна практика и един от най-изявените и ценени преподаватели на театър-студия “Студентина” – РЦБУТ.

Той има богат опит с хореографи от световната сцена и продължава да обновява знанията си, които предава в своите класове.

Основни събития в артистичното му развитие като хореограф са проектите: „Теория на Шляенето/Т.Н.А/“ и „Пара- Симпатетик“. Работи по проектите „Диско –анимационен фънк ‘’,„Емоционални“, „Ноктюрно-от Прахта до Сиянието“, “Пеперудите са всъщност изтребители“.

Носител на първа награда на конкурс за съвременна българска хореография на фондация ХюмАртс. Стипендиант - Данс Уеб, Виена и Номад Данс Академи. Преподавател в НАТФИЗ - импровизация на движението.

Негови учители са: Франческо Скавета, Нанси Старк Смит, Кърсти Симсон, Даниел Лепкоф, Росен Михайлов, Фрей Фауст, Андрю Харлууд и др.

Проектът е дългосрочен и включва провежданите всяка седмица регулярни вечерни класове за контактна импровизация и съвременен танц (два пъти седмично в активният сезон).

Повече за Ивайло Димитров и класовете му ...

Контактна импровизация с Георги Петков

Всяка неделя от 18:00 до 20:00, класове + джем 

Георги Петков е непрофесионален танцов артист. Дейността му в областта на Съвременния танц и Контактната импровизация се концентрира много повече върху практикуване и преподаване, отколкото върху изяви пред публика.

Последните пет години посещава, организира и участва в многобройни фестивали, уъркшопи, лаборатории и други събития свързани със съвременен танц, импровизация и КИ, както в България, така и в чужбина. Освен танцуване, движенческата му практика включва елементи от  Йога, Тай Чи.

Вече няколко години всяка неделя Георги организира единствените редовни контактни джемове в столицата, а и страната.

Форматът, който Георги счита за най-удачен  и който е възприел за събитията, които организира всяка неделя, е мини клас последван от отворен, свободен импровизационен джем:
"Идеята ми е посетителите да имат възможност не само да повтарят показваното им от преподавател, но и самостоятелно да изявяват себе си, да бъдат не само пасивна, но и активна страна.“

Повече за Георги Петков и класовете му ...

Контактна импровизация с Петя Божинова

Петя Божинова е артист на свободна практика. Завършва НАТФИЗ в специалност „Танцов театър“ през 2007 г.

Пътува и участва в множество работни ателиета в България, Германия, Италия, Белгия, Франция, Великобритания и др. Преподавател е по съвременен танц, контактна и танцова импровизация от 2009 г., също така танцува с огън и развива представление със светлина и звук, способи за движение и изразяване.

Петя е ръководител на Театър-студия “Студентина” – РЦБУТ от 2005 г., където се случват множество класове и танцови работилници с гост преподаватели от Хърватия, Русия, Израел, Германия и др. Участва като танцьор и хореограф в различни международни фестивали.

Повече за Петя Божинова ...